Michel Odent

Nem is olyan régen a szeretet, a szerelem még csak a költok, muvészek és filozófusok témája volt. A XX. század utolsó évtizedeiben sokféle tudományos megközelítésen keresztül is elkezdték vizsgálni a szeretetet, de mintha a sok bába között elveszett volna a gyerek:
a szeretet lényege.

A szeretet tudományosítása olyan megdöbbentő kérdéseket vet fel, mint például, hogy vajon miért zavarja meg minden társadalom rituálészerűen az anya és újszülött közti kapcsolatot?
Az emberiség története során evolúciós előny származott abból, hogy inkább az agresszió, mintsem a szeretet képessége fejlődött. Sok évezreden át a legtöbb embercsoport túlélési stratégiája a természet és más embercsoportok feletti uralom volt. A szeretet tudományosítása rámutat: itt az idő, hogy rádöbbenjünk, mennyire sürgős újra kifejleszteni a Földanya iránt érzett tiszteletünket és a szeretetre való képességünk egyéb oldalait.

Michel Odent több évtizede sokrétű szerepet játszik a szülés és az egészségügyi kutatások történetének alakításában. Sebészorvosból lett szülész. A francia Pithiviers Kórház szülészeti osztályán a 60-as években elsőnek vezette be a vízben szülés és az otthonias szülőszobák gyakorlatát. Kórházi pályafutása után otthonszüléseket kísért. Kutatóorvosként megalapította Londonban a Primal Health Research Centert (az Elsődleges Egészség Kutató Központot),
amelynek fő kutatási területe a korai élmények hosszútávú következményeinek vizsgálata. Mintegy ötven tudományos tanulmány szerzője. Tíz könyve húsz különböző nyelven jelent meg.

A könyv ára: 2800 Ft

Hogyan és hol lehet rendelni:

szabadon@szules.hu e-mail-címen, vagy sms formájában a 20-944-5909-es telefonszámon. A megrendeléseket a Napvilág Születésház a lehető legrövidebb időn belül postázza, a postaköltséget fölszámolja.

Könyvlista >>>